COMUNICAT DE PRESĂ Consiliul Judeţean Ilfov şi-a ales cei doi vicepreşedinţi În data de 28 octombrie s-a desfăşurat prima şedinţă a Consiliului Judeţean Ilfov din noua legislatură. Pe lângă alegerea membrilor comisiilor de specialitate, au fost aleşi şi cei doi vicepreşedinţi. Nominalizarea celor doi vicepreședinți a fost făcută de către președintele Consiliul Județean Ilfov, Hubert Petru Ștefan Thuma, iar cei prezenți și-au exprimat votul în mod secret. “Astăzi, am votat alături de consilierii județeni și am întregit echipa de [...]
În data de 25 octombrie 2020, 29 din cei 32 de consilieri județeni ai județului Ilfov au depus jurământul de învestire și au constituit noul Consiliu Județean pentru următorii patru ani. După constituirea noului Consiliu, a depus jurământul și noul președinte, Hubert Petru Ștefan Thuma. Ședința de constituire a fost deschisă de prefectul Daniel Zamfir, care a verificat validarea mandatelor obținute, iar ședința propriu-zisă, care a avut loc cu respectarea măsurilor dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, a [...]
20 august 2020 COMUNICAT DE PRESĂ Peste 8 milioane de lei, bani în plus pentru spitale Consiliul Județean Ilfov a aprobat în ședință o suplimentare de 8 433 434 lei, pentru Spitalul Județean Ilfov și Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, astfel: • Spitalul Județean Ilfov: 5 780 000 lei pentru lucrări de amenajare – zona administrativă, parcare, alei, iluminat, aparatură medicală (ecograf, electrocauter, echipamente extindere rețea fluide medicale) și pentru achiziția de materiale necesare în perioada în care spitalul funcționează [...]
19 august 2020 ANUNȚ DE PRESĂ Ședința Consiliului Județean Ilfov Se convoacă în ședință ordinară Consiliul Judeţean Ilfov pentru joi, 20 august 2020, la ora 14.00.  Ședința se va desfășura online, prin videoconferință. Ordinea de zi poate fi consultată accesând următorul link: http://cjilfov.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=183&lang=ro
 17 august 2020 COMUNICAT DE PRESĂ Consiliere gratuită pentru atragerea de fonduri europene Un nou webinar din seria organizate de CJ Ilfov a avut loc azi, pe tema fondurilor europene. Remus Trandafir, manager de proiecte în cadrul CJ Ilfov:” Finanțările disponibile în acest an acoperă orice tip de investiție în orice domeniu. Este o oportunitate unică pentru oamenii care vor să își deschidă afaceri în București-Ilfov. Nu a mai fost un asemenea flux de programe de finanțare în ultimii doi ani. Consiliul Județean Ilfov are un [...]
Image not available

Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia

Palatul Mogoșoaia

Palatul Știrbei

Image not available

Mânăstirea Căldărușani

Image not available

Manastirea Samurcasesti

Image not available

Mânăstirea Snagov

COMUNICAT DE PRESĂ

Soluții pentru criza forței de muncă

Campania de informare pe învățământul dual, în linie dreaptă în județul Ilfov

Începe campania de promovare a învățământului dual! Primul pas este o analiză clară a nevoilor, a cerințelor și a provocărilor. Despre toate acestea au discutat azi, la sediul Camerei de Comerț Româno-Germane oameni de afaceri, profesori și autorități.

Învățământul dual este o formă de învățământ dedicată absolvenților de gimnaziu, organizată doar în parteneriat cu operatori economici. Cursurile durează trei ani, timp în care companiile asigură pregătirea practică a elevilor, burse de studii și alte cheltuieli necesare pentru formarea profesională. Fiecare elev din sistemul dual primește o bursă de 200 de lei de la stat, la care se adaugă alți cel puțin 200 de lei de la firma privată.

Laurențiu Lupu, Romcarton: “Oamenii pleacă la muncă în străinătate. Aici, în țară e nevoie de forță de muncă calificată. Am simțit nevoia să facem ceva.”

Răzvana Hănțilă, Mercedes Benz: “Există un deficit de electromecanici, electricieni, mecanicci auto. Am vrea să intrăm în sistemul de învățământ dual pentru a găsi personal.”

Mircea Falan, Transmetal: “ Noi avem nevoie de croitor în tablă. Am încercat să formăm copii ai angajaților. Acum căutăm o soluție pentru personal calificat. O să ajungem să colaborăm cu liceul din Dragomirești-Vale.”

Consiliul Județean este promotorul învățământului dual în județul Ilfov. Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache: “Noi am descoperit că avem o nevoie și am apelat la cei mai buni – AHK.  Dacă vrem ca acest sistem să aibă succes, e nevoie de mai multe modificări culturale. Trebuie să convingem mediul privat că autoritățile locale pot lucra în sprijinul lor. A doua modificare ține de părinți și de copii: trebuie să îi convingem că viitorul ar suna foarte bine dacă ar stăpâni o meserie.”

Pentru implementarea noului sistem educațional, CJ a încheiat un contract de consultanță cu AHK - Camera de Comerț Româno-Germană.  Directorul general al AHK, Sebastian Metz: “Promisiunea adresată copiilor și părinților este de a le oferi o formare profesională de înaltă calitate și un viitor în România. Considerăm dualul ca o șansă de a rămâne în România și de a avea perspective aici. ”

Din acest an școlar există învatământ dual și în Ilfov, dar din cauza retincențelor părinților și a firmelor au fost înființate numai trei clase: două la Brănești și una la Buftea. În total sunt puțin peste 80 de elevi.  Inspector școlar general, Adriana Stoica: „Județul Ilfov este atipic: este în jurul Bucureștiului. Trebuie să îmbunătățim calificările și să lucrăm și la transport, pentru ca elevii noștri să nu mai prefere Capitala.”

Până acum sunt solicitări pentru 8 clase de dual – 165 de locuri -  cu specializările: mecanică, construscții, industrie alimentară, comerț, electronică și automatizări.

Discuțiile cu firmele interesate de sistemul dual vor continua. Companiile interesate vor semna contracte de parteneriat cu școlile și cu autoritățile  locale. Următorul pas va fi promovarea sistemului de învățământ în școli, în rândul elevilor și discuțiile cu părinții. 

Lista cu liceele și specializările pentru învățământ dual va fi pusă la dispoziția elevilor de Inspectoratul Școlar Județean. La finalul lunii iunie elevii care vor la dual trebuie să ceară la secretariatul școlii lor o fișă de înscriere pe care să o completeze și să o ducă apoi la liceul unde vor să învețe, împreună cu actele de studii și cu cele de identitate.  Firmele care sprijină învățământul dual pot alege să facă o selecție, în funcție de apritudinile elevilor. La finalul celor trei ani de învățământ dual, elevii vor avea un loc de muncă. În paralel, ei se pot transfera în licee, pentru a da bacalaureatul și, mai apoi, să se înscrie și la o facultate.

Mai multe despre dezbaterea organizată de AHK găsiți accesând link-ul:https://www.facebook.com/

Imagini de la dezbatere găsiți accesând link-ul: https://wetransfer.com/downloads/

Strategia 2020-2030

Calendar evenimente

Martie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Newsletter

Vizitatori

Vizite totale 161210