COMUNICAT DE PRESĂ Consiliul Judeţean Ilfov şi-a ales cei doi vicepreşedinţi În data de 28 octombrie s-a desfăşurat prima şedinţă a Consiliului Judeţean Ilfov din noua legislatură. Pe lângă alegerea membrilor comisiilor de specialitate, au fost aleşi şi cei doi vicepreşedinţi. Nominalizarea celor doi vicepreședinți a fost făcută de către președintele Consiliul Județean Ilfov, Hubert Petru Ștefan Thuma, iar cei prezenți și-au exprimat votul în mod secret. “Astăzi, am votat alături de consilierii județeni și am întregit echipa de [...]
În data de 25 octombrie 2020, 29 din cei 32 de consilieri județeni ai județului Ilfov au depus jurământul de învestire și au constituit noul Consiliu Județean pentru următorii patru ani. După constituirea noului Consiliu, a depus jurământul și noul președinte, Hubert Petru Ștefan Thuma. Ședința de constituire a fost deschisă de prefectul Daniel Zamfir, care a verificat validarea mandatelor obținute, iar ședința propriu-zisă, care a avut loc cu respectarea măsurilor dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, a [...]
20 august 2020 COMUNICAT DE PRESĂ Peste 8 milioane de lei, bani în plus pentru spitale Consiliul Județean Ilfov a aprobat în ședință o suplimentare de 8 433 434 lei, pentru Spitalul Județean Ilfov și Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, astfel: • Spitalul Județean Ilfov: 5 780 000 lei pentru lucrări de amenajare – zona administrativă, parcare, alei, iluminat, aparatură medicală (ecograf, electrocauter, echipamente extindere rețea fluide medicale) și pentru achiziția de materiale necesare în perioada în care spitalul funcționează [...]
19 august 2020 ANUNȚ DE PRESĂ Ședința Consiliului Județean Ilfov Se convoacă în ședință ordinară Consiliul Judeţean Ilfov pentru joi, 20 august 2020, la ora 14.00.  Ședința se va desfășura online, prin videoconferință. Ordinea de zi poate fi consultată accesând următorul link: http://cjilfov.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=183&lang=ro
 17 august 2020 COMUNICAT DE PRESĂ Consiliere gratuită pentru atragerea de fonduri europene Un nou webinar din seria organizate de CJ Ilfov a avut loc azi, pe tema fondurilor europene. Remus Trandafir, manager de proiecte în cadrul CJ Ilfov:” Finanțările disponibile în acest an acoperă orice tip de investiție în orice domeniu. Este o oportunitate unică pentru oamenii care vor să își deschidă afaceri în București-Ilfov. Nu a mai fost un asemenea flux de programe de finanțare în ultimii doi ani. Consiliul Județean Ilfov are un [...]
Image not available

Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia

Palatul Mogoșoaia

Palatul Știrbei

Image not available

Mânăstirea Căldărușani

Image not available

Manastirea Samurcasesti

Image not available

Mânăstirea Snagov

Judeţul Ilfov, fortăreaţa verde ce înconjoară Municipiul Bucureşti, este o oază de relaxare şi de încântare sufletească care îşi întâmpină oaspeţii cu valori turistice incontestabile.

Apa şi pădurea, ca şi uşoara varietate a reliefului se îmbină armonios în împrejurimile capitalei spre a da acestei regiuni o fizionomie particulară, plină de farmec şi pitoresc liniştit” aprecia odinioară geograful Geoge Vâlsan. Farmecul peisagistic a rămas şi astăzi un punct de referinţă al judeţului.

Împrejurimile Capitalei fac parte din Câmpia Română iar râuri precum Argeşul, Neajlovul, Sabarul, Dâmboviţa străbat unduios zonele care au mai rămas din vechii „Codri ai Vlăsiei”, oferind oaspeţilor săi condiţii pentru plajă şi pescuit. 

Zonele de agrement îmbie la o binemeritată relaxare în sânul naturii:

- pădurea şi lacul Snagov - la 40 de km. de Bucureşti. Pădurea, ce odinioară făcea parte din „Codrii Vlăsiei” este amenajată astăzi ca un parc cu plaje şi restaurante. Lacul, considerat unul dintre cele mai mari limane fluviatile din Câmpia Română, are 576 ha, 18 km lungime şi 9 m adâncime. Se pot practica sporturi nautice şi se pot face plimbări de agrement.

-  pădurea şi lacul Căldăruşani - Pădurea oferă un cadru propice vănătorii de iepuri şi fazani. O parte din pădure formează o rezervaţie forestieră ce adăposteşte stejari, plopi şi salcii.Lacul are 6 km lungime şi 5 m adâncime.

-  pădurea şi lacul Cernica – Pădurea oferă posibilităţi pentru practicarea vânătorii de iepuri şi fazani. Lacul are 311 ha.

-  pădurea Pustnicul ( pădurea Cernica-Pustnicul: în partea stânga a şoselei, pădurea Pustnicul iar în partea dreaptă, pădurea Cernica). Pădurea Pustnicul este situată pe partea dreaptă a văii Pasărea şi este formată din tei, cer, stejar, frasin, paltin, carpen, ulm. Este populată de câteva specii de interes cinegetic: iepuri, căprioare, vulpi, fazani, potârnichi.

-  lacul Pantelimon – are o suprafaţă de 260 de ha.

-  pădurea şi lacul Mogoşoaia – Pădurea se întinde pe o suprafaţă de 66 ha şi este formată din tei, arţar tătăresc, stejar, salcâm, frasin. Lacul are o suprafaţă de 150 de ha.

-  pădurea Râioasa – la 6 km de Mogoşoaia, rezervaţie forestieră şi floristică. Îşi datorează numele lichenilor şi muşchilor care se află pe scoarţa copacilor. 

 

Strategia 2020-2030

Calendar evenimente

Martie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Newsletter

Angajatul lunii

Consiliul Judetean Ilfov

Vizitatori

Vizite totale 161202