COMUNICAT DE PRESĂ Consiliul Judeţean Ilfov şi-a ales cei doi vicepreşedinţi În data de 28 octombrie s-a desfăşurat prima şedinţă a Consiliului Judeţean Ilfov din noua legislatură. Pe lângă alegerea membrilor comisiilor de specialitate, au fost aleşi şi cei doi vicepreşedinţi. Nominalizarea celor doi vicepreședinți a fost făcută de către președintele Consiliul Județean Ilfov, Hubert Petru Ștefan Thuma, iar cei prezenți și-au exprimat votul în mod secret. “Astăzi, am votat alături de consilierii județeni și am întregit echipa de [...]
În data de 25 octombrie 2020, 29 din cei 32 de consilieri județeni ai județului Ilfov au depus jurământul de învestire și au constituit noul Consiliu Județean pentru următorii patru ani. După constituirea noului Consiliu, a depus jurământul și noul președinte, Hubert Petru Ștefan Thuma. Ședința de constituire a fost deschisă de prefectul Daniel Zamfir, care a verificat validarea mandatelor obținute, iar ședința propriu-zisă, care a avut loc cu respectarea măsurilor dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, a [...]
20 august 2020 COMUNICAT DE PRESĂ Peste 8 milioane de lei, bani în plus pentru spitale Consiliul Județean Ilfov a aprobat în ședință o suplimentare de 8 433 434 lei, pentru Spitalul Județean Ilfov și Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, astfel: • Spitalul Județean Ilfov: 5 780 000 lei pentru lucrări de amenajare – zona administrativă, parcare, alei, iluminat, aparatură medicală (ecograf, electrocauter, echipamente extindere rețea fluide medicale) și pentru achiziția de materiale necesare în perioada în care spitalul funcționează [...]
19 august 2020 ANUNȚ DE PRESĂ Ședința Consiliului Județean Ilfov Se convoacă în ședință ordinară Consiliul Judeţean Ilfov pentru joi, 20 august 2020, la ora 14.00.  Ședința se va desfășura online, prin videoconferință. Ordinea de zi poate fi consultată accesând următorul link: http://cjilfov.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=183&lang=ro
 17 august 2020 COMUNICAT DE PRESĂ Consiliere gratuită pentru atragerea de fonduri europene Un nou webinar din seria organizate de CJ Ilfov a avut loc azi, pe tema fondurilor europene. Remus Trandafir, manager de proiecte în cadrul CJ Ilfov:” Finanțările disponibile în acest an acoperă orice tip de investiție în orice domeniu. Este o oportunitate unică pentru oamenii care vor să își deschidă afaceri în București-Ilfov. Nu a mai fost un asemenea flux de programe de finanțare în ultimii doi ani. Consiliul Județean Ilfov are un [...]
Image not available

Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia

Palatul Mogoșoaia

Palatul Știrbei

Image not available

Mânăstirea Căldărușani

Image not available

Manastirea Samurcasesti

Image not available

Mânăstirea Snagov

În judeţul Ilfov îşi defăşoară activitatea 1639 de societăţi comerciale.

Industria ilfoveană se remarcă printr-o gamă variată de produse, de la energie electrică şi termică, la anvelope şi articole din cauciuc, acumulatori, aparate şi instrumente de măsurare şi control, până la utilaje de transporturi, fire şi fibre artificiale, produse chimice, oxigen industrial, ambalaje pentru industria alimentară, confecţii, tricotaje, ţesături, fire de in şi de cânepă, prefabricate din beton, cărămidă, plăci şi dale din ceramică, nutreţuri combinate, mobilier şi obiecte din lemn, seruri şi vaccinuri, conserve din legume şi fructe, preparate din carne şi lapte, băuturi alcoolice, bere, băuturi răcoritoare, produse de panificaţie şi altele.
O ramură aparte o reprezintă industria cinematografică, dezvoltată mai ales de Studiourile Mediapro din oraşul Buftea.
Activitatea agenţilor economici care acopera aproape toate subramurile industriei prelucratoare, câteva având o pondere importantă în producţia judeţului, se reflectă şi la nivel naţional.
Cele mai reprezentative ramuri ale industriei ilfovene sunt: industria alimentară, băuturi şi tutun; pielarie şi încălţăminte; celuloză, hârtie şi carton; prelucrarea cauciucului şi a maselor plastice.

În subsolul judeţului Ilfov resursele naturale sunt limitate, fiind depistate câteva zăcăminte de ţiţei şi gaze naturale în special în localitaţile Periş, Moara Vlăsiei, Pasărea, Căţelu, Bragadiru, Jilava. Exploatările de nisip şi balast se efectuează în albiile râurilor mari, în special în lunca Argeş – Sabar (la Bragadiru şi Jilava).
Cea mai importanta ramură o constituie industria alimentară, a băuturilor şi tutunului care în prezent deţine o pondere de 72.5% în valoarea producţiei totale a judeţului şi o pondere de 8.0% în valoarea producţiei naţionale a ramurii respective. La unele produse s-au înregistrat creşteri semnificative – preparate din carne, legume conservate prin sterilizare, produse zaharoase de cofetărie, băuturi alcoolice, încălţăminte, medicamente, iar la alte produse s-au înregistrat scăderi, unele destul de mari. Ramurile care au înregistrat creşteri sunt ramurile care deţin şi o pondere importantă în cadrul judeţului. Acest lucru atestă o reorientare a producţie şi axarea pe anumite ramuri specifice zonei.
Un aspect pozitiv este determinat de evoluţia livrărilor produselor industriale atât pe piaţa internă, cât şi externă, la unele produse creşterea de la o perioadă la alta fiind destul de mare.
Serviciile publice descentralizate din cadrul judeţului au favorizat şi ele desfăşurarea în mai bune condiţii a activităţii agenţilor economici. Un obiectiv important a fost şi este asigurarea unui mediu concurenţial normal în vederea promovării şi stimulării agentilor economici.

 

Situaţia investiţiilor realizate de agenţii economici din judeţul Ilfov
Principalele ramuri în care s-au realizat investiţii sunt: transport şi depozitare, industrie (industrie prelucratoare) şi comerţ, acestea fiind de fapt ramuri reprezentative ale judeţului.
Ponderea cea mai importantă este deţinută de investitiile realizate de agenţii economici din sectorul public şi cei cu capital străin.
Faptul că un volum destul de important al investiţiilor s-a realizat în sectorul public, iar finanţarea de la bugetul de stat şi local a înregistrat o scădere, atestă o îmbunătăţire a activităţii agenţilor din acest sector.
Un alt aspect pozitiv îl constituie şi volumul ridicat al investiţiilor realizate de societăţile străine, ceea ce atestă clar crearea, în acest an, a unui cadru economic propice, cadru ce are în vedere stimularea societăţilor comerciale, atragerea de noi investiţii, urmârindu-se îmbunătăţirea activităţii economice a judeţului.

 

Activitatea de comerţ exterior a agenţilor economici
Evidenţiem faptul că o tendinţă de creştere a exportului este datorată adoptării de tehnologii performante, prin investiţii, cu efecte benefice asupra calităţii, productivităţii muncii şi a costurilor de producţie.
Cea mai ridicată pondere în totalul exporturilor o au produsele din lemn, exclusiv mobilier, produsele minerale, metalele comune, produsele alimentare, băuturi şi tutun.

Strategia 2020-2030

Calendar evenimente

Martie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Newsletter

Angajatul lunii

Consiliul Judetean Ilfov

Vizitatori

Vizite totale 161201