COMUNICAT DE PRESĂ Consiliul Judeţean Ilfov şi-a ales cei doi vicepreşedinţi În data de 28 octombrie s-a desfăşurat prima şedinţă a Consiliului Judeţean Ilfov din noua legislatură. Pe lângă alegerea membrilor comisiilor de specialitate, au fost aleşi şi cei doi vicepreşedinţi. Nominalizarea celor doi vicepreședinți a fost făcută de către președintele Consiliul Județean Ilfov, Hubert Petru Ștefan Thuma, iar cei prezenți și-au exprimat votul în mod secret. “Astăzi, am votat alături de consilierii județeni și am întregit echipa de [...]
În data de 25 octombrie 2020, 29 din cei 32 de consilieri județeni ai județului Ilfov au depus jurământul de învestire și au constituit noul Consiliu Județean pentru următorii patru ani. După constituirea noului Consiliu, a depus jurământul și noul președinte, Hubert Petru Ștefan Thuma. Ședința de constituire a fost deschisă de prefectul Daniel Zamfir, care a verificat validarea mandatelor obținute, iar ședința propriu-zisă, care a avut loc cu respectarea măsurilor dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, a [...]
20 august 2020 COMUNICAT DE PRESĂ Peste 8 milioane de lei, bani în plus pentru spitale Consiliul Județean Ilfov a aprobat în ședință o suplimentare de 8 433 434 lei, pentru Spitalul Județean Ilfov și Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, astfel: • Spitalul Județean Ilfov: 5 780 000 lei pentru lucrări de amenajare – zona administrativă, parcare, alei, iluminat, aparatură medicală (ecograf, electrocauter, echipamente extindere rețea fluide medicale) și pentru achiziția de materiale necesare în perioada în care spitalul funcționează [...]
19 august 2020 ANUNȚ DE PRESĂ Ședința Consiliului Județean Ilfov Se convoacă în ședință ordinară Consiliul Judeţean Ilfov pentru joi, 20 august 2020, la ora 14.00.  Ședința se va desfășura online, prin videoconferință. Ordinea de zi poate fi consultată accesând următorul link: http://cjilfov.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=183&lang=ro
 17 august 2020 COMUNICAT DE PRESĂ Consiliere gratuită pentru atragerea de fonduri europene Un nou webinar din seria organizate de CJ Ilfov a avut loc azi, pe tema fondurilor europene. Remus Trandafir, manager de proiecte în cadrul CJ Ilfov:” Finanțările disponibile în acest an acoperă orice tip de investiție în orice domeniu. Este o oportunitate unică pentru oamenii care vor să își deschidă afaceri în București-Ilfov. Nu a mai fost un asemenea flux de programe de finanțare în ultimii doi ani. Consiliul Județean Ilfov are un [...]
Image not available

Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia

Palatul Mogoșoaia

Palatul Știrbei

Image not available

Mânăstirea Căldărușani

Image not available

Manastirea Samurcasesti

Image not available

Mânăstirea Snagov

4 iunie 2020

COMUNICAT DE PRESĂ

”Școală meserie viitor” – webinar pe tema învățământului dual

”Școală meserie viitor” este un proiect de școală profesională în sistem dual în județul Ilfov. Proiectul este inițiat de Consiliul Județean Ilfov cu sprijinul Camerei de Comerț Româno-Germane. Despre învățământ dual au discutat în direct pe facebook Marian Petrache- președintele CJ Ilfov, Remus Trandafir - directorul Direcției Management Programe de Dezvoltare din CJ Ilfov, Sebastian Metz -  directorul general al Camerei de Comert Româno-Germane și Oana Năstase - trainer de cariere Camera de Comerț Româno-Germană.

Marian Petrache, președintele CJ Ilfov: “Este foarte important să fii bun în ceea ce faci. Noi ne dorim să avem în județ oameni superspecializați și cu salarii mari. Vrem ca pe teritoriul Ilfovului să fie cât mai multă industrie pentru că numai așa putem vorbi despre dezvoltare. Iar, pentru asta, este nevoie de noi generații de specialiști și experți, adică de voi. Vă îndemn să alegeți învățământul dual! Este pentru acei copii care au alte aptitudini decât cele teoretice, copii care învață o meserie și la 17 ani pot ajunge să aibă și o calificare și un salariu motivant.”

Învățământul dual este o formă de învățământ dedicată absolvenților de gimnaziu, organizată doar în parteneriat cu operatori economici. Cursurile durează trei ani, timp în care companiile susțin clasele create: asigură pregătirea practică a elevilor, burse de studii și alte cheltuieli necesare pentru formarea profesională. Elevii fac 20% practică și 80% teorie în primul an de studiu și ajung ca, în ultimul an, să facă 75% practică și 25% teorie.

Învățământul profesional dual este de origine germană. Printre cei care au urmat astfel de  cursuri se numără și Sebastian Metz, directorul general al Camerei de Comerț Româno-Germane. Sebastian Metz: ”Eu nu vorbesc din teorie. Am făcut doi ani de dual în Hamburg pentru calificarea de agent bancar, după care am urmat studiile universitare. Tot ce am învățat atunci încă folosesc. Mă urmărește toată viața. Vă recomand formarea profesională, pentru că este un lucru pe care nu ni-l poate lua nimeni.”

Consiliul Județean este promotorul învățământului dual în județul Ilfov. Pentru implementarea sistemului, CJ Ilfov a apelat la experiența germană și a semnat un contract de consultanță cu AHK – Camera de Comerț Româno-Germană.

Oana Nastasă, trainer de cariere Camera de Comerț Româno-Germană: ”Elevii care vor să se înscrie în învățământul dual trebuie să fie absolvenți de opt clase și să aibă până în 23 de ani. Avantajele sunt: bursă de cel puțin 400 de lei lunar, bonusuri pentru elevii merituoși, transport și masă asigurate. După absolvire, au șanse mari de angajare acolo unde au făcut practica.”

Din anul școlar 2019-2020 există învatământ dual și în Ilfov, la Brănești și la Buftea. Din toamnă se vor înființa noi clase de învățământ profesional dual la Brănești, Ciorogârla, Dragomirești Vale și Voluntari.

Aceasta a fost a doua discuție online din cadrul Webinariilor CJ Ilfov. Următorul webinar va avea loc săptămâna viitoare. Specialiștii Consiliului Județean Ilfov vor discuta despre accesarea fondurilor europene.

Strategia 2020-2030

Calendar evenimente

Noiembrie 2022
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Newsletter

Vizitatori

Vizite totale 160867