COMUNICAT DE PRESĂ Consiliul Judeţean Ilfov şi-a ales cei doi vicepreşedinţi În data de 28 octombrie s-a desfăşurat prima şedinţă a Consiliului Judeţean Ilfov din noua legislatură. Pe lângă alegerea membrilor comisiilor de specialitate, au fost aleşi şi cei doi vicepreşedinţi. Nominalizarea celor doi vicepreședinți a fost făcută de către președintele Consiliul Județean Ilfov, Hubert Petru Ștefan Thuma, iar cei prezenți și-au exprimat votul în mod secret. “Astăzi, am votat alături de consilierii județeni și am întregit echipa de [...]
În data de 25 octombrie 2020, 29 din cei 32 de consilieri județeni ai județului Ilfov au depus jurământul de învestire și au constituit noul Consiliu Județean pentru următorii patru ani. După constituirea noului Consiliu, a depus jurământul și noul președinte, Hubert Petru Ștefan Thuma. Ședința de constituire a fost deschisă de prefectul Daniel Zamfir, care a verificat validarea mandatelor obținute, iar ședința propriu-zisă, care a avut loc cu respectarea măsurilor dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, a [...]
20 august 2020 COMUNICAT DE PRESĂ Peste 8 milioane de lei, bani în plus pentru spitale Consiliul Județean Ilfov a aprobat în ședință o suplimentare de 8 433 434 lei, pentru Spitalul Județean Ilfov și Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, astfel: • Spitalul Județean Ilfov: 5 780 000 lei pentru lucrări de amenajare – zona administrativă, parcare, alei, iluminat, aparatură medicală (ecograf, electrocauter, echipamente extindere rețea fluide medicale) și pentru achiziția de materiale necesare în perioada în care spitalul funcționează [...]
19 august 2020 ANUNȚ DE PRESĂ Ședința Consiliului Județean Ilfov Se convoacă în ședință ordinară Consiliul Judeţean Ilfov pentru joi, 20 august 2020, la ora 14.00.  Ședința se va desfășura online, prin videoconferință. Ordinea de zi poate fi consultată accesând următorul link: http://cjilfov.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=183&lang=ro
 17 august 2020 COMUNICAT DE PRESĂ Consiliere gratuită pentru atragerea de fonduri europene Un nou webinar din seria organizate de CJ Ilfov a avut loc azi, pe tema fondurilor europene. Remus Trandafir, manager de proiecte în cadrul CJ Ilfov:” Finanțările disponibile în acest an acoperă orice tip de investiție în orice domeniu. Este o oportunitate unică pentru oamenii care vor să își deschidă afaceri în București-Ilfov. Nu a mai fost un asemenea flux de programe de finanțare în ultimii doi ani. Consiliul Județean Ilfov are un [...]
Image not available

Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia

Palatul Mogoșoaia

Palatul Știrbei

Image not available

Mânăstirea Căldărușani

Image not available

Manastirea Samurcasesti

Image not available

Mânăstirea Snagov

Consiliul Județean Ilfov a participat, în calitate de partener strategic asociat al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, in cadrul proiectului „Danube Framework for Responsible Research and Innovation using Socio-Technical Integration” (D-STIR)”, la întâlnirea de debut din data de 22 și 23 februarie 2017, în Košice, Slovacia.

Consiliul Județean Ilfov urmărește prin acest proiect să promoveze și să implementeze în viitoarele strategii și programe locale, dar și la nivel regional, conceptul de Cercetare și Inovare Responsabilă în regiunea București-Ilfov, având la bază educația și infrastructura comunității științifice existente, cu un potențial de cercetare și inovare foarte ridicat.

Comisia Europeană este hotărâtă să elimine decalajul dintre comunitatea științifică și societate în general. Ca atare, proiectul D-STIR (cadrul Dunării pentru cercetare și inovare responsabile folosind integrarea socio-tehnică) conectează experți tehnici cu umaniști, în scopul de a influența potentialul maxim al societății și de afaceri - adică punerea în aplicare a Cercetării și Inovării Responsabile (RRI). În Uniunea Europeană, RRI a apărut pe agenda formală în 2011.

15 parteneri din 8 țări europene (România, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Republica Cehă, Germania, Croația și Bosnia și Herțegovina) au lansat proiectul D-STIR în Košice, Slovacia. Intâlnirea de debut a rememorat procesul de colaborare al proiectului, care a început la 1 ianuarie 2017 și va dura până la 30 iunie 2019. Parteneriatul este condus de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est din România.

Principalul obiectiv al acestui program este acela de a dezvolta politici de coordonare și acțiuni în zona de acțiune a programului, întărind angajamentele Strategiei Europa 2020 pentru cele trei dimensiuni de creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii. Proiectul D-STIR este, de asemenea, important pentru condițiile-cadru pentru inovare ale programului, inovare care ține cont de impactul socio-economic prin implementarea unei metoda de cercetare proprii - Cercetare de Integrare Socio-Tehnică (STIR).

Proiectul D-STIR a fost aprobat in cadrul INTERREG - Programului Transnational Dunarea finantat de Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Instrumentul de asistenta pentru pre-aderare (IPA) si Instrumentul European de Vecinatate (ENI). Valoarea proiectului este de aproape 2 milioane de euro.

Intalnirea de debut din Košice, Slovacia, găzduită de Cassovia Life Science, a arătat faptul că toți partenerii sunt dornici să atingă scopurile și obiectivele proiectului. Mai târziu, în cadrul evenimentului de lansare din 23 februarie, partenerii și participanții au fost familiarizați cu metoda STIR și cu modul de a face cercetarea responsabilă (intervenție de la Miklós Lukovics - Prima Asociație pentru Inovare Responsabilă Ungaria). De asemenea, evenimentul a servit drept platformă pentru prezentarea obiectivelor, metodelor, etapelor principale și structurii proiectului D-STIR, ca răspuns la întrebarea cu privire la modul în care proiectul D-STIR poate ajuta de fapt (intervenție de la Nina Irimia - Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est). Evenimentul a fost completat cu discuții în cadrul unei mese rotunde cu privire la punerea în aplicare a RRI în Slovacia, punând în evidență aspecte privind provocările și așteptările acestei teme (intervenție de la Martin Haranta - Cassovia Life Science).

Încă doua evenimente publice sunt planificate în timpul proiectului: Evenimentul de la jumătatea perioadei, în aprilie 2018, în București și Evenimentul final, în iunie 2019, tot în România.

Pentru mai multe informații despre proiectul D-STIR, vă rugăm să vizitați:

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/d-stir

Contact:

Nina Irimia, Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est, România

Partener lider

24 Anghel Saligny Str, 810118 Brăila, România

e-mail: nina.irimia@adrse.ro, telefon: +421 0239 611 086

Anamarija Kamin, Centrul pentru Dezvoltarea Regiunii „Inimii Sloveniei”, Slovenia

Coordonator al activităților de comunicare

Kidriceva 1, 1270 Litija, Slovenia

e-mail: anamarija.kamin@razvoj.si, telefon: +386 1 896 27 17

Lista partenerilor în proiectul D-STIR:

•     Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est (Lider Parteneriat) – România

•     Cassovia Life Science Kosice, Slovacia

•      Prima Asociație pentru Inovare Responsabilă Ungaria – Ungaria

•      Asociaţia ELI-HU Cercetare și Dezvoltare – Ungaria

•      Centrul pentru Dezvoltarea Regiunii „Inima Sloveniei” – Slovenia

•      Insitutul de Fizică al Academiei de Știinţe din Cehia – Cehia

•      Bwcon Srl – Germania

•      Consiliul Judeţean Csongrad – Ungaria

•      Centrul pentru Inovare din Boemia Centrală – Cehia

•      Agenţia pentru Dezvoltarea Regiunii „Inima Istriei” – Croatia

•      Agenţia de Dezvoltare Economică Regională Sarajevo – Bosnia şi Herţegovina

•     Consiliul Județean Ilfov – România

•      Regiunea Autonomă Kosice – Slovacia

•      Institutul de Planificare din Cantonul Sarajevo – Bosnia şi Herţegovina

Strategia 2020-2030

Calendar evenimente

Aprilie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Newsletter

Vizitatori

Vizite totale 161230